Huislift – Lift in Huis

Een huislift is zeker geen overbodige luxe als je moeilijk de trap op kan. Wij hebben voor u een overzicht van alle huislift fabrikanten. Van dure luxe liften tot kleine compacte goedkope huisliften. Welke prijzen kunt u verwachten voor een lift in huis? Overweegt u om een kleine lift te kopen voor in huis? Of wilt u juist een rolstoellift? Hier alle informatie over de soorten personenliften die verkrijgbaar zijn, de prijzen van een huislift, de kosten, de alternatieven, en bij welke fabrikanten en leveranciers u terecht kan.


Huislift Kopen

Als alternatief voor de traplift is de huislift fantastisch. Het is een geweldige uitvinding om zo maar via de lift naar boven en beneden te gaan. Niet langer traplopen, en u heeft ook geen traplift nodig. Het is gewoon heerlijk, een verademing om een huislift te gebruiken. De huislift is vooral een hele goede oplossing als u slecht ter been bent, zwaarlijvig of een rolstoelgebruiker. Bovendien zijn er tegenwoordig echt hele mooie huisliften te krijgen, van kleine huisliften die makkelijk en mooi in uw huis of appartement passen, huisliften voor binnen en buiten, betaalbare en kleine huisliften, tot grotere en luxere huisliften van meerdere verdiepingen.

A4000 huislift van Aesy Liften

Huisliften kunt u vaak erg mooi wegwerken in uw interieur en voegen ook iets moois toe. Vooral als u het geld ervoor over heeft dan kunt u makkelijk een mooie en luxe huislift aanschaffen die ook echt iets aan uw interieur toevoegt. Heeft u minder financiële middelen ter beschikking, dan zijn er nog altijd mooie mogelijkheden; de luxe en extra opties laat u dan gewoon achterwege. Bovendien kunt u dan ook kiezen voor een lift zonder schacht en voor een kleine lift in huis.

Liften hoeven tegenwoordig echt niet veel ruimte in te nemen. De kleinste huisliften hebben niet meer dan een vierkante meter nodig. U kunt deze compacte mini huisliften mooi en eenvoudig in een hoek wegwerken, of zelfs ergens in het midden van een kamer of langs de muur. Er is altijd wel ergens ruimte te vinden. Meestal is dit ergens langs de trap, maar dit hoeft zeker niet. Dit scheelt niet alleen in ruimte, maar ook in onderhoud. Bovendien zijn deze compacte liften een stuk goedkoper maar niet per se minder luxe.


Huislift Prijzen

huislift-prijzen-offerte-ontvangen

Een huislift is niet goedkoop en u moet wel rekenen op een goed investeringsbedrag en hoge kostprijs. De prijzen variëren meestal tussen de 15.000 en 30.000 euro. Goedkoper dan 14.000 euro zult u ze niet snel vinden, of u moet gaan voor de meeste eenvoudige huislift zonder schacht of zonder liftput (zie hieronder). De eenvoudigste huisliften zonder liftschacht zijn vaak speciaal voor rolstoelen bedoeld, maar kunt u ook als gewone lift gebruiken. Er zijn bovendien ook kleinere uitvoeringen.


Huislift Leveranciers

Astra Huislift Amsterdam

Leveranciers en fabrikanten voor huisliften zijn er overigens legio. Voor de klassieke mechanische huisliften kunt u terecht bij bekende leveranciers zoals Aesyliften.nl, Thyssenkrup en Marco Huislift. Voor de nieuwe generatie electrische miniliften kunt u terecht bij leveranciers zoals DomiCare, Mijnlift.nl en PractiComfort.

Hier onder aan dit artikel vindt u een volledige lijst van leveranciers en fabrikanten van huisliften in Nederland. Deze bedrijven maken de liften zelf en plaatsen deze ook bij u in huis. Bovendien doen zij ook de onderhoudsservice voor u. Er zijn trouwens ook liftinstallatiebedrijven die voor u de liften plaatsen en deze inkopen bij deze bekende leveranciers. Bent u bekend met de prijzen, dan zult u merken dat zij in in een aantal gevallen goedkoper leveren.Goedkope huislift

Indien u een goedkope huislift wenst of gewoon de kosten wilt laag houden, ga dan voor een betaalbare huislift zonder schacht en zonder liftput. Deze schachtloze huisliften zijn er in 2 variaties. Beide variaties zijn een stuk goedkoper dan de standaard huisliften.

 • Op de eerste plaats zijn er de huisliften die speciaal gemaakt zijn voor rolstoelgebruikers. Dit zijn de rolstoel huisliften.
 • Als tweede soort zijn er ook huisliften zonder schacht die zo compact zijn dat ze niet meer dan 1M² gebruiken. Dit zijn de kleine compacte huisliften.

Kleine compacte huisliften

compacte-huisliften-zonder-schacht-mijnliftEen compacte lift van mijnlift.nl die zonder schacht in uw woning wordt geplaatst.

Behalve de rolstoelliften, zijn er ook huisliften zonder schacht die zo klein zijn dat ze niet meer dan 1 M² gebruiken. Deze huisliften zijn ook goedkoper dan de grotere luxe huisliften voor meer verdiepingen. De kleine huislift zonder liftschacht is ook goed geschikt voor bijvoorbeeld een appartement om de zolderkamer te bereiken.

 • Een bekende leverancier voor deze miniliften is bijvoorbeeld PractiComfort. Deze is leverbaar vanaf 17.950 euro. Deze prijs betreft een basis model. Afhankelijk van de keuze van verschillende modellen en extra opties zal de prijs ook variëren. De lift komt oorspronkelijk van een innovatief liftbedrijf uit Australië, en wordt gemaakt in Engeland.
 • Een andere aanbieder is MijnLift. De leverancier is onderdeel van EBD Techniek uit Rotterdam, een innovatief bedrijf op het gebied van compacte huisliften. De lift is leverbaar vanaf 17.000 euro.

Een groot voordeel van deze compacte huisliften is dat ze echt heel weinig ruimte in beslag nemen. U kunt ze ontzettend makkelijk wegwerken in uw huis. Bovendien zijn er weinig verbouwkosten noodzakelijk. In principe moet er alleen een gat gemaakt worden. Er gaat dus erg weinig ruimte verloren bij dit soort compacte huisliften. Dat is erg handig als u bijvoorbeeld klein woont of gewoon van uw ruimte houdt.

Bij de lift hoort vaak ook een onderhoudscontract. Zo schrijft PractiComfort die de Smarthuislift levert:

Wij verzorgen alles voor onze klanten vanaf verkoop advies tot installatie. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid aan om een onderhoudsabonnement af te sluiten die er voor zorgt dat er jaarlijks contact wordt gezocht met de klant om een onderhoud te plannen. Dit is om de kwaliteit van onze producten te behouden en om slijtage en eventuele storingen te voorkomen.


Rolstoel huisliften

Lift zonder schacht van Domicare

Dit soort liften zijn vaak groot genoeg voor een persoon op een rolstoel en eventueel een begeleider. Het zijn speciale rolstoel huisliften zonder liftput of liftschaft. Ze komen in twee versies, eentje is geheel overdekt en de andere is open van boven.

 • Een voorbeeld van een leveranciers van dit soort compacte huisliften voor rolstolgebruikers is DomiCare. De rolstoelliften van Domicare zijn leverbaar vanaf 15.750 euro inclusief montage.
 • U kunt voor meer informatie ook kijken bij Easyhomelift.nl. De prijs bij Easyhomelift is bij ons niet bekend
 • De compacte huislift van PractiComfort zoals eerder hierboven beschreven kent trouwens ook een rolstoelvariant.

Deze rolstoelliften zijn over het algemeen hele degelijke huisliften met een relatief lage kostprijs. Daarnaast is er vanuit de gemeente in een aantal gevallen een vergoeding mogelijk als een huislift medisch noodzakelijk blijkt en er geen andere oplossingen zijn. De liften worden gemaakt door een fabrikant uit Rotterdam.

De EasyHomeLift is ontwikkeld voor gebruik door rolstoel gebonden mensen. Dat wil zeggen, mensen die niet meer zonder rolstoel kunnen in- of uitstappen. Dus voor mensen die geen traplift kunnen gebruiken.

Als alternatief voor deze rolstoellift is er trouwens ook de plateaulift die over de trap gaat. Dit is een variatie op de traplift, niet met een stoeltje maar met een soort plateau die je omhoog en omlaag kan doen.


Huislift Leveranciers

  Huislift LeveranciersSoort LeverancierSoort Lift
  Aesyliften.nlFabrikant en LeverancierHuislift, Meerdere verdiepingen
  ThyssenkrupFabrikant en LeverancierHuislift, Meerdere verdiepingen
  Marco HuisliftLeverancierHuislift, Meerdere verdiepingen
  Astra LiftFabrikant en LeverancierHuislift, Meerdere verdiepingen
  Get Up BeneluxFabrikant en LeverancierLuxe Kleine huisliften
  GrunbachFabrikant en LeverancierLuxe Kleine huisliften
  PractiComfortLeverancierLuxe Kleine huisliften en Rolstoelliften
  EasyhomeliftLeverancierZonder liftschacht en Rolstoellift
  DomicareLeverancierZonder liftschacht en Rolstoellift


 

Meer informatie