Kosten Traplift Fiscaal Aftrekbaar

Kosten Traplift Aftrekbaar

kosten-traplift-aftrekbaar-belasting

Overigens zaten er fiscale voordelen vast aan het kopen van een traplift. Dit gold echter alleen tot en met het jaar 2013. Bij de jaarlijkse opgave van de inkomstenbelasting mocht u de uitgaven voor aanpassingen aan een woning aftrekken van uw jaarlijkse inkomsten. Voorwaarde voor het mogen aftrekken van de kosten van een traplift was dat de aanpassingen van het huis gedaan worden op medisch voorschrift, bijvoorbeeld omdat u een handicap heeft.

Helaas zijn deze regels afgeschaft. Dat is wel zo raar natuurlijk, want de overheid wilt juist dat mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar vervolgens wordt dat fiscaal gezien niet bevorderd. In plaats hiervan kunt u wel een vergoeding aanvragen via de gemeente, maar het is aan de gemeente hoe zij met uw aanvraag omgaan.


Medische voorschriften

vergoeding-aanvragen-voor-traplift-via-wmo

In veel gevallen kunt u echter ook geld terug krijgen van de Gemeente. Of anders gezegd: u kunt een tegemoetkoming krijgen. Dit is het geval indien er sprake is van een medische noodzakelijkheid. Deze regeling valt in het kader van de WMO. Het maakt in dit geval niet uit of u een laag of een hoog inkomen heeft, blijkt uit een uitspraak van de rechtbank.


Vraag verschillende offertes aan

Vraag altijd offertes aan van meerdere partijen zodat u de kosten goed kunt vergelijken.

Om een goed beeld te krijgen van de kosten is het altijd een slim idee om van te voren enkele offertes aan te vragen. Er zijn veel traplift leveranciers in Nederland en u kunt gerust en geheel vrijblijvend bij deze traplift aanbieders vragen hoeveel ze in rekening gaan brengen. Een offerte aanvragen is in veel gevallen zo gedaan.

Los van de aanschafkosten zijn er ook onderhoudskosten en elektriciteitskosten verbonden aan de traplift. Voor de onderhoudskosten stelt u een apart contract op. Meestal is 1, 2 of 3 jaar aan onderhoud en gerantie wel inbegrepen.