Plateauliften en Platformliften

Plateauliften en Platformliften

Een plateaulift of platformlift is een speciale lift voor bijvoorbeeld rolstoelen of goederen, of om op te staan. U kunt deze kopen of huren voor buiten of binnen. Het is een goed alternatief voor een traplift of een huislift. De prijs is een stuk lager dan die van een lift in huis. Waar vindt u goede plateauliften en wat zijn de prijzen?

Rolstoel Platformlift, Plateauliften. InklapbaarEen inklapbare plateaulift van de firma Liftforce.nl

Rolstoel Plateauliften

Plateauliften zijn vrij flexibel. Ze zijn ook geschikt voor in huis. U kunt ze bijvoorbeeld op de trap plaatsen zonder dat ze veel in de weg staan. Het plateau van de lift kan vaak ook gewoon ingeklapt worden. En de rails worden aan de muur gemonteerd. Daarnaast zijn er ook plateauliften die u kunt plaatsen op een trap met bochten. Heeft u de ruimte thuis dan kan de lift ook naast de trap komen.

Een plateaulift hoeft ook niet eens aan een hele brede trap gemonteerd te worden. Er zijn Plateauliften met veel verschillende minimummaten. Ze hebben vaak ook geen liftput nodig als ze aan de trap gemonteerd worden. Dit geldt wel voor de platformliften die in de grond vastgemaakt worden. Dit soort liften zijn vaak de platformliften voor rolstoelen voor buiten bijvoorbeeld.

Plateaulift prijzen

De prijzen van de rolstoel plateauliften zijn lager dan die van een huislift. Maar ze kunnen wel duurder zijn dan een gewone traplift. Het ligt er maar net aan waar u de plateaulift voor wilt gebruiken en bij welke leverancier u zit en waar u het mee vergelijkt. Als u een plateaulift wilt in de vorm van een platformlift dan is het vaak wel goedkoper. Deze hebben platformliften vaak geen rails.


Over het algemeen moet u voor een plateaulift voor op de trap rekenen vanaf 5.000 euro. Het plaatsen van de rails is vaak maatwerk en als de trap bochten heeft, rekent u dan op hogere kosten. Wilt u besparen op de kosten dan is het ook wel eens mogelijk om een tweedehands plateaulift te kopen. U kunt dit aan de leverancier vragen. Het is mogelijk dat ze een gebruikte plateaulift terugkopen van hun klanten en deze opnieuw tweedehands verkopen. De prijs is dan een stuk lager.

Er is een speciale service waarbij u in 1 keer bij een aantal platformlift firma’s een offerte aanvraagt. Dat is wel zo makkelijk vergelijken. Bovendien kunt u dan ook beter over de prijs van de plateaulift onderhandelen.

Plateaulift Huren

Wilt u tijdelijk een plateaulift voor een rolstoel of een platformlift huren dan is dit zeker ook mogelijk. Dit gaat dan meestal om de speciale platformliften. Deze worden niet aan de trap gemonteerd. Het zijn speciale rolstoelliften die vaak niet meer dan 60 cm omhoog kunnen en zijn eigenlijk alleen voor kleine trappen. Bijvoorbeeld hoge drempels buiten of trappen met 2 of 3 treden.

Plateaulift Leveranciers

Een reactie plaatsen