Rolstoellift

Er zijn vele soorten rolstoelliften beschikbaar. Als traplift, als huislift, maar ook als zweeflift boven de trap. De meeste rolstoelliften zijn te koop, maar sommige soorten kan je ook huren. Daarnaast zijn er ook speciale rolstoelliften beschikbaar, zoals voor auto’s, voor campers of caravans, mobiele demontabele rolstoelliften.


Rolstoellift in huis

Lift zonder schacht van Domicare

Dit soort liften zijn vaak groot genoeg voor een persoon op een rolstoel en eventueel een begeleider. Het zijn speciale rolstoel huisliften zonder liftput of liftschaft. Ze komen in twee versies, eentje is geheel overdekt en de andere is open van boven.

  • Een voorbeeld van een leveranciers van dit soort compacte huisliften voor rolstolgebruikers is DomiCare. De rolstoelliften van Domicare zijn leverbaar vanaf 15.750 euro inclusief montage.
  • U kunt voor meer informatie ook kijken bij Easyhomelift.nl. De prijs bij Easyhomelift is bij ons niet bekend
  • De compacte huislift van PractiComfort zoals eerder hierboven beschreven kent trouwens ook een rolstoelvariant.

Deze rolstoelliften zijn over het algemeen hele degelijke huisliften met een relatief lage kostprijs. Daarnaast is er vanuit de gemeente in een aantal gevallen een vergoeding mogelijk als een huislift medisch noodzakelijk blijkt en er geen andere oplossingen zijn. De liften worden gemaakt door een fabrikant uit Rotterdam.

De EasyHomeLift is ontwikkeld voor gebruik door rolstoel gebonden mensen. Dat wil zeggen, mensen die niet meer zonder rolstoel kunnen in- of uitstappen. Dus voor mensen die geen traplift kunnen gebruiken.


Rolstoellift voor trap

Een inklapbare plateaulift zoals de firma die Domilift.nl levert.

De prijzen van de rolstoel plateauliften zijn lager dan die van een rolstoel huislift. Maar ze kunnen wel duurder zijn dan een gewone traplift. Het ligt er maar net aan waar u de plateaulift voor wilt gebruiken en bij welke leverancier u zit en waar u het mee vergelijkt. Als u een plateaulift wilt in de vorm van een platformlift dan is het vaak wel goedkoper. Deze platformliften hebben vaak geen rails en zijn dan ook vaak niet bedoeld als een soort traplift.

Over het algemeen moet u voor een plateaulift voor op de trap rekenen vanaf 5.000 euro. Het plaatsen van de rails is vaak maatwerk en als de trap bochten heeft, rekent u dan op hogere kosten. Wilt u besparen op de kosten dan is het ook wel eens mogelijk om een tweedehands plateaulift te kopen. U kunt dit aan de leverancier vragen. Het is mogelijk dat ze een gebruikte plateaulift terugkopen van hun klanten en deze opnieuw tweedehands verkopen. De prijs is dan een stuk lager.

Er is een speciale service waarbij u in 1 keer bij een aantal platformlift firma’s een offerte aanvraagt. Dat is wel zo makkelijk vergelijken. Bovendien kunt u dan ook beter over de prijs van de plateaulift onderhandelen.


Plateaulift Leveranciers


Rolstoel Zweeflift

zweeflift

De zweeflift is een handige uitvinding voor mensen met een rolstoel. Hiermee kunt u de rolstoel vastmaken aan een lift die verbonden is met rails aan het plafond. In deze lift zweeft u als het ware boven de grond. U kunt zich zelfstandig vastmaken aan de lift en zelfstandig naar boven of beneden.

Voor meer informatie zie dit overzicht op de website van Domicare.nl


Rolstoellift voor auto