Tijdelijke traplift

Tijdelijke traplift

Een tijdelijke traplift nodig? Bijvoorbeeld omdat u van plan bent te verhuizen maar toch een traplift nodig heeft? Zie hier meer voor de mogelijkheden over het huren van een traplift en over de levertijd. Wilt u bijvoorbeeld een sneller levertijd, kies dan voor een modulair systeem. Zo heeft Molenaar een modulair systeem dat zij vrijwel per direct kunnen plaatsen.

Een tijdelijke traplift kan je het best huren. Maar er zijn wellicht ook andere mogelijkheden, bijvoorbeeld door het kopen en weer terugverkopen van een traplift. Via de Gemeente is het in elk geval meestal niet mogelijk om een traplift tijdelijk te krijgen. Meestal kunt u alleen een traplift vergoeding krijgen via de gemeente als u de traplift voor langere tijd nodig heeft.  Kijk voor meer informatie op Traplift Vergoeding.

Een tijdelijke traplift kunt u dus het best via de trapliftleveranciers huren. Wel zal de huurprijs hoger uitvallen als u de traplift kort nodig heeft. De leveranciers zal namelijk wel de investering terug willen verdienen. U kunt een offerte aanvragen bij de leveranciers en u informeren over de mogelijkheden. Of kijk op de speciale pagina voor meer informatie over het huren van een traplift.


Vaak hanteren de leveranciers een minimale periode voor het huren van een traplift. Die is meestal 12 maanden. Zij rekenen dan een vaste prijs voor de traplift. Maar ook als u voor een kortere periode een traplift nodig heeft, kunt u een traplift huren maar meestal wel voor een hogere vaste prijs.

Modulaire trapliften voor snelle plaatsing

In de toekomst is het wellicht ook mogelijk om een nieuw model traplift te gebruiken. Er komen namelijk steeds meer speciale trapliften op de markt die makkelijker en sneller gemonteerd kunnen worden. Nu is het nog zo dat de traplift speciaal op maat gemaakt moet worden, vooral als u een trap met een bocht heeft. De buizen ofwel de rails van de trapliften moeten dan langs de trap gevoegd worden. Dat is speciaal werk en die buizen worden meestal speciaal op maat gemaakt. Heeft u een rechte trap, dan gaat dit vaak een stuk makkelijker.

Nieuwe modellen trapliften kunnen in een keer in uw woning geplaatst worden. Zo is er een nieuw model traplift die gebruik maakt van een modulair railsysteem. Die wordt met aircompressie ofwel via een speciaal luchtdruksysteem langs uw trap geplaatst. Dat is een stuk makkelijker. Er is alvast een leverancier die deze traplift op de markt gaat brengen, die heeft het patent hierop. Maar zijn ook andere leveranciers die modulaire systemen hebben ontwikkeld. Zo heeft Molenaar Welzijn ook een speciaal modulair systeem.

Een reactie plaatsen