Traplift Huren

Een traplift kan best prijzig zijn. Voor veel mensen is het dan ook een goede optie om traplift te huren. Trapliften huren kan al vanaf 1 maand. U weet dan precies wat u elke maand kwijt bent aan de kosten voor de traplift.

Een traplift huren is erg handig als u tijdelijk een traplift nodig heeft, bijvoorbeeld omdat u binnenkort gaat verhuizen of omdat u aan het revalideren bent. Bovendien is de montage en het verwijderen van de tijdelijke traplift gewoon inbegrepen bij de vaste prijs van de traplift verhuur. Dit geldt ook voor servicekosten. Dat kan dus enorm schelen in de kosten van de traplift.


Traplift Huren of Kopen

Twijfelt u nog of u een traplift wil kopen of huren? Wij hebben voor u een aantal berekeningen gedaan hieronder. Het is bovendien een tip om dit gewoon bij de leverancier neer te leggen. Vraag om het totaalplaatje van de kosten van het kopen en het huren van een traplift. Een traplift kan je namelijk bij de meeste aanbieders aanbieders ook gewoon huren. Je kan dus om een offerte vragen voor het huren en kopen van een traplift. Dat is snel gedaan en binnen een dag of wat kan je wel een aantal offertes van trapliften vergelijken.

Kosten Traplift Huren

Kosten Traplift Huren

De prijzen van het kopen van een nieuwe traplift liggen gemiddeld genomen tussen de 3.000 (voor een rechte trap) en 7.500 euro voor een trap met een bocht. Een tweedehands traplift is meestal de helft goedkoper. Als we dan naar de goedkopere trapliften kijken, dan is het vaak vanaf 2-3 jaar goedkoper om een traplift te kopen dan te huren. Bij de duurdere merken en meer maatwerk is het voordeliger vanaf 3 tot 5 jaar.

Het huren van een traplift begint reeds bij de 90 tot 150 euro per maand. Dit geldt dan voor een traplift voor een rechte trap. Voor trapliften voor een trap met een bocht ben je meestal het dubbele kwijt. Het komt er in feite op neer hoeveel bochten de trap heeft en hoeveel maatwerk er nodig is.


Traplift huren per maand

traplift-huren-otoliftTraplift Modul van Otolift wordt snel geleverd en is een slimme keuze als je direct een traplift nodig hebt.

Wat kost een traplift huren per maand? Dat ligt er maar net aan voor welke aanbieder en welke traplift u kiest. Een goede keuze is eigenlijk altijd wel de bekende Traplift Modul van Otolift. Dit is een speciale traplift met flexibele rails die al binnen een dag geplaatst wordt.

Otolift biedt u daarom de optie om de traplift per maand te huren zonder dat u veel hoeft bij te betalen voor de rails. Vraag bovendien naar de prijs, en u kunt deze prijs van het huren van een traplift vergelijken met wat andere aanbieders vragen. Bij de andere andere aanbieders moet u echter wel vaak de traplift voor minimaal 6 maanden of 1 jaar huren.

Een andere traplift aanbieder waar u ook per maand kunt huren is Smienk. Dit is een bekende en betrouwbare leverancier van gebruikte trapliften. U betaalt bij Smienk wel extra voor de rails die u dus moet kopen. Dat is een vaste prijs, en deze prijs is niet inbegrepen bij de huurprijs. U bent dus eigenaar van de rails maar niet van de stoel. Wilt u een traplift huren dan is het raadzaam om zowel een offerte aan te vragen bij Otolift als Smienk.


Aanbieders Traplift Huren

Behalve Otolift en Smienk zijn er geen andere aanbieders bij wie u de traplift kunt huren. Bij Otolift en Smienk betaalt u een vaste prijs voor de rails, maar huurt u bovendien voor minimaal een jaar. Toch kan dit een goedkopere optie zijn als u bijvoorbeeld weet dat u over een jaar of anderhalf jaar gaat verhuizen.

Er zijn ook aanbieders die de optie om een traplift te huren helemaal niet aanbieden. Zij willen liever dat je er een koopt. De traplift is namelijk een op maat gemaakt toestel. Vraag ernaar bij diverse aanbieders. Ze kunnen je ook adviseren over regelingen die er zijn waarmee het ook mogelijk is om per maand of in andere termijnen een vast bedrag te betalen.


Traplift Verhuur Leveranciers

    AanbiederSoort aanbiederPrijsklasseKoop of Huur
    OtoliftFabrikantMiddel tot HoogKoop en Huur
    SmienkTweedehandsLaag tot MiddelKoop en Huur

Traplift Huren kan soms ook via de Gemeente

vergoeding-aanvragen-voor-traplift-via-wmo

Er is ook een optie om een traplift te huren via de gemeente. Dat is meestal wel mogelijk als het budget niet toereikend is. Dit is wel vaak een tweedehandse traplift, hoewel dat natuurlijk geen problemen moet opleveren.  Je kan in aanmerking komen om een traplift te huren via de gemeente als je een laag inkomen hebt, meestal lager dan 130% van het minimumloon.

Vraag naar de mogelijkheden bij de gemeente, of vraag bij de adviseur van de trapliftaanbieder met wie u reeds contact hebt. In de gemeente Amsterdam neem je bijvoorbeeld contact op met de Wmo Helpdesk. Kijk voor meer informatie op de pagina over traplift vergoedingen.