Traplift prijzen

Wat is de prijs van een traplift in huis en wat kost een traplift gemiddeld? De meeste traplift leveranciers zullen niet direct van een traplift prijs verklappen, want die is erg hoog. Maar wij hebben voor u een overzicht van de meeste trapliften prijzen. Let wel, een traplift in huis is maatwerk en daarom kunnen de traplift kosten hoger of lager uitvallen per huis en soort trap. Daarnaast betaalt u bij een aantal leveranciers ook servicekosten. Bovendien zijn er ook diverse opties die u erbij bestelt of luxere uitvoeringen van de stoel waar u uit kunt kiezen.

Prijzen traplift

  LeverancierPrijs traplift rechte trapPrijs traplift met bocht 
  1. Handicare€ 2.795 (Vanaf prijs)€ 9.000 (Maximaal)
  2. OtoliftOp aanvraagOp aanvraag
  3. ThyssenKrupp€ 4.495 (Vanaf prijs)€ 9.000 (Vanaf - Schatting)
  4. Stannah€ 4.500 (Vanaf prijs)€ 7.500 (Vanaf - Schatting)

 • Wilt u op de kosten van de traplift besparen, dan zijn er ook mogelijkheden voor een gebruikte traplift of minder luxueuze uitvoeringen.
 • Wilt u beter inzicht in de prijs van een traplift bij u thuis? U kunt nu gemakkelijk en direct een offerte aanvragen. Dat kan gewoon online via een simpel formulier. U ontvangt dan direct een offerte van de vier grootste traplift leveranciers in Nederland.
 • Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om een traplift te huren. Dat kan voordeliger zijn als u de traplift niet meer dan anderhalf jaar in gebruik neemt.
 • Er zijn ook nog alternatieven voor de traplift die flink in de kosten kunnen besparen.


Traplift prijsvergelijking

traplift prijzen vergelijken

De gemiddelde prijs voor een traplift in de binnenbocht met een of twee bochten varieert tussen de € 7.500 en € 10.000. Met meer trappen betaalt u tot € 20 000. Dit blijkt ook uit onderzoek van Ecocent, de leverancier van Easysteppers, een goedkope alternatief voor de traplift. Er zijn ook goedkopere traplift modellen maar die zijn in feite erg onhandig en ouderwets, deze trapliften beginnen meestal midden in de gang en eindigen dan op de overloop ook in het midden. Hierdoor nemen ze veel ruimte in beslag en kunnen zelfs de doorgang verhinderen.


Traplift Prijzen Tweedehands

  AanbiederPrijs tweedehands traplift rechte trapPrijs tweedehands traplift met 1 bocht
  Smienk€ 1.690 euro€ 2.190 euro
  123Trapliften€ 1.850 euro€ 3.250 euro
  RecentLift€ 2.450 euro€ 5.500 euro
  TipTopOp aanvraagOp aanvraag

U kunt ook kiezen voor een goedkopere optie met een tweedehands traplift. U kunt dit het beste doen via een officiële traplift leverancier. Zij bieden goedkopere opties alsmede onderhoud en service. Voor meer informatie hierover ga naar Tweedehands Trapliften.

 • Het is ook mogelijk dat een van de bovenstaande leveranciers een tweedehands traplift in de aanbieding heeft. Dit betreft dan meestal de stoel zelf. Wilt u graag geld besparen, vraag hier dan naar tijdens een van uw gesprekken met de vertegenwoordiger of adviseur van de traplift leverancier.
 • Daarnaast kunt u ook op zoek gaan naar prijzen van trapliften op marktplaats. Maar besef wel dat deze trapliften geen garantie hebben, soms niet goed zijn afgesteld en bovendien is de hoogste prijs die u betaalt voor de rails, niet voor de stoel.


Traplift Prijzen Huren

traplift-huren-otoliftTraplift Modul van Otolift wordt snel geleverd en is een slimme keuze als je direct een traplift nodig hebt.

Een andere manier om op de traplift kosten te besparen is door een traplift te huren. Dit kan bij de meeste aanbieders. Er is wel een aanbieder die eruit springt hier en dat is Otolift. Daar kunt u een traplift huren vanaf 1 maand. Bij de meeste aanbieders moet dat minimaal een half jaar.

Daarnaast is een groot voordeel bij Otolift dat ze een speciaal soort modulair systeem gebruiken voor de aanleg van de rails. Dit modulair systeem zorgt ervoor dat ze snel en makkelijk de traplift kunnen plaatsen en weer verwijderen. Binnen 1 dag na de aanvraag kunt u dus van de traplift gebruik maken. U kunt bovendien daarna ook overgaan tot het kopen hiervan.


Wat kost een traplift huren

traplift-huren-otoliftTraplift Modul van Otolift wordt snel geleverd en is een slimme keuze als je direct een traplift nodig hebt.

Wilt u op de traplift kosten besparen dan is het mogelijk om in plaats van een traplift te kopen een traplift te huren. Dit is vaak rendabel als u de traplift niet langer dan 2 jaar nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat u weet dat u gaat verhuizen. Dat kan dan soms direct via de fabrikant, maar er zijn ook speciale leveranciers die het huren van een traplift makkelijker maken. Zij bieden trapliften aan vanaf 90-150 euro per maand.

Daarnaast is het in een aantal gevallen ook via de gemeente mogelijk om een traplift te huren. Dit laatste is echter alleen mogelijk indien u niet een al te hoog inkomen heeft.


Onderhandel over de prijs

Bij de meeste traplift leveranciers kunt u uitstekend onderhandelen over de prijs. De prijs is meestal een traplift prijsindicatie met een vrij hoge marge voor de leverancier. U kunt vragen of de prijs wat lager kan, bijvoorbeeld omdat u de financiering niet goed kan rond krijgen anders. Daarnaast kunt u ook schermen met de prijs van een andere leverancier. Vooral bij de duurdere leveranciers met luxere uitvoeringen kan er vaak wel een leuk bedrag af.


Vraag verschillende offertes aan

Vraag altijd offertes aan van meerdere partijen zodat u de kosten goed kunt vergelijken.

Om een goed beeld te krijgen van de kosten is het altijd een slim idee om van te voren enkele offertes aan te vragen. Er zijn veel traplift leveranciers in Nederland en u kunt gerust en geheel vrijblijvend bij deze traplift aanbieders vragen hoeveel ze in rekening gaan brengen. Een offerte aanvragen is in veel gevallen zo gedaan.

Los van de aanschafkosten zijn er ook onderhoudskosten en elektriciteitskosten verbonden aan de traplift. Voor de onderhoudskosten stelt u een apart contract op. Meestal is 1, 2 of 3 jaar aan onderhoud en gerantie wel inbegrepen.

Hoeveel kost een traplift


Wat kost een traplift gemiddeld

Een traplift kopen is geen gemakkelijke opgave. Niet alleen zijn er dure en goedkopere versie van de traplift stoelen. Maar de exacte kosten van een traplift hangen ook af van het soort trap. Is het een rechte trap dan valt de prijs van de traplift een stuk lager uit, meestal vanaf 2.000-3.000 euro. Gaat het om een trap met 1 of meerdere bochten, dan is de prijs vaak het dubbele.

Om de kosten goed te berekenen komt er altijd een technisch specialist een kijkje nemen in uw woning. De lift moet namelijk wel precies passen en dan is het belangrijk om te zien hoe scherp de bochten zijn en hoe hoog de trap is.

Gemiddeld zijn dit ongeveer de prijzen van een traplift.

  LeverancierPrijs traplift rechte trapPrijs traplift met bocht 
  1. Handicare€ 2.795 (Vanaf prijs)€ 9.000 (Maximaal)
  2. OtoliftOp aanvraagOp aanvraag
  3. ThyssenKrupp€ 4.495 (Vanaf prijs)€ 9.000 (Vanaf - Schatting)
  4. Stannah€ 4.500 (Vanaf prijs)€ 7.500 (Vanaf - Schatting)

Gemiddeld zijn dit ongeveer de prijzen van een gebruikte traplift bij de leveranciers van de tweedehands trapliften. Gaat het om een trap met bochten, dan zijn vaak de rails wel nieuw.

  AanbiederPrijs tweedehands traplift rechte trapPrijs tweedehands traplift met 1 bocht
  Smienk€ 1.690 euro€ 2.190 euro
  123Trapliften€ 1.850 euro€ 3.250 euro
  RecentLift€ 2.450 euro€ 5.500 euro
  TipTopOp aanvraagOp aanvraag

Medische voorschriften

vergoeding-aanvragen-voor-traplift-via-wmo

In veel gevallen kunt u echter ook geld terug krijgen van de Gemeente. Of anders gezegd: u kunt een tegemoetkoming krijgen. Dit is het geval indien er sprake is van een medische noodzakelijkheid. Deze regeling valt in het kader van de WMO. Het maakt in dit geval niet uit of u een laag of een hoog inkomen heeft, blijkt uit een uitspraak van de rechtbank.


Kosten Traplift Aftrekbaar

kosten-traplift-aftrekbaar-belasting

Overigens zaten er fiscale voordelen vast aan het kopen van een traplift. Dit gold echter alleen tot en met het jaar 2013. Bij de jaarlijkse opgave van de inkomstenbelasting mocht u de uitgaven voor aanpassingen aan een woning aftrekken van uw jaarlijkse inkomsten. Voorwaarde voor het mogen aftrekken van de kosten van een traplift was dat de aanpassingen van het huis gedaan worden op medisch voorschrift, bijvoorbeeld omdat u een handicap heeft.

Helaas zijn deze regels afgeschaft. Dat is wel zo raar natuurlijk, want de overheid wilt juist dat mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar vervolgens wordt dat fiscaal gezien niet bevorderd. In plaats hiervan kunt u wel een vergoeding aanvragen via de gemeente, maar het is aan de gemeente hoe zij met uw aanvraag omgaan.