Traplift voor obesitas


Speciaal voor mensen met zwaarlijvigheid, obesitas of overgewicht zijn er trapliften die het mogelijk maken om eenvoudig van beneden naar boven te gaan in je huis. Speciaal voor mensen die last hebben van obesitas, hebben enkele fabrikanten trapliften gemaakt die goed rekening houden met het gewicht van de persoon.

De meeste standaard trapliften kunnen een gewicht dragen tot 120-130 kilo. Maar dat is niet genoeg voor veel mensen die wegens hun gewicht moeilijk de trap op en af kunnen. Voor hen zijn er dan ook trapliften ontwikkeld met speciale stoelen die 220 kilo kunnen houden. Er zijn zelfs speciale trapliften met stoel die tot maar liefst 300 kilo kunnen dragen.

  • Bent u op zoek naar zo een speciale traplift die meer dan 130 kilo kan dragen? Dan kunt u hier een offerte aanvragen. Dan heeft u ook direct een idee van het kostenplaatje.
  • U vult dan bij de derde optie in dat u op zoek bent naar een traplift die meer dan 130 kilo moet dragen. U ontvangt daarna binnen 1 tot 2 dagen diverse offertes van een 3 tot 4-tal aanbieders van trapliften.


Platformlift

traplift-zwaarlijvigheidHeeft u een rechte trap, en is een stoeltje niet wat u zoek, dan kunt u ook kiezen voor een speciale platformlift. Zie bijvoorbeeld deze afbeelding hiernaast van een fabrikant in Nederland. Deze leverancier verhuurt de speciale liften en is verkrijgbaar op adviesbasis. Zoals u kunt zien komt de traplift niet met een stoeltje. Maar dat is misschien wel makkelijker, om zo te blijven staan.

Er zijn meerdere leveranciers met een speciale lift voor mensen met overgewicht. Zij noemen deze liften een obesitas-lift of eigenlijk een rolstoel plateaulift. Deze liften zijn vooral gemaakt voor een rechte trap, maar passen ook op trappen met bochten en zelfs op smalle trappen. Volgens een leverancier kunnen ze een traplift op een rechte trap, indien nodig, binnen een paar uur al plaatsen. U kunt op deze traplift gewoon staan.

Kiest u voor onze obesitas-lift, dan zorgen wij ervoor dat deze binnen een paar uur geplaatst wordt. Zo ingrijpend is een installatie namelijk niet, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Een verbouwing van uw huis is niet nodig, aangezien de lift in de meeste gevallen op de treden van de trap wordt gemonteerd (bron).


Huisliften

Lift zonder schacht van Domicare

Behalve de traplift en de plateaulift is er ook nog een andere soort lift die je kan aanschaffen: een huislift. Deze lift gaat recht omhoog van beneden naar boven. De lift zit dus niet vast aan de trap. Deze soort lift zit vaak naast de trap bijvoorbeeld, maar kan ook ergens anders in de woning worden weggewerkt. Het is vaak een ideale oplossing en meestal ook de meest elegante.

Een huislift is heel handig als je bijvoorbeeld erg zwaar bent en te groot bent voor de traplift. Zo zijn deze liften vooral erg handig voor mensen met Obesitas of roelstoel. Meestal kan je er een roelstoel en al zo inrijden. Maar een verticale lift is vaak wel duurder dan een traplift. Is dat geen probleem, dan heb je een mooie oplossing voor thuis. Heb je iets minder geld, dan kan je ook denken aan speciale liften zonder liftschaft.

Soms heb je wel een behoorlijke verbouwing nodig in je huis om een huislift te installeren. Heb je echter de ruimte thuis, dan is een verticale lift wellicht iets om ook in beschouwing te nemen.