Trapliften Algemeen

Traplift Centraal biedt informatie over trapliften, de ideale lift langs de trappen in huis. Hoeveel mogen  trapliften kosten? Wat zijn de prijzen van zo’n lift? Waar kan je ze kopen, wat zijn de meest betrouwbare aanbieders van trapliften? Welke accessoires kan je zoal vinden?

Een huislift kan een enorme uitkomst bieden als je meer mobiliteit nodig hebt in huis. Je hoeft niet meer op eigen kracht de trap op, maar met een traplift kan je gewoon plaatsnemen in het stoeltje om naar boven of naar beneden te gaan. Geen stress, gewoon op je gemak de trap op met een traplift.


Traplift aanschaffen

Je kan een traplift aanschaffen voor een rechte trap, maar ook bijvoorbeeld voor een gedraaide trap of een wenteltrap. Voor gedraaide trappen is echter wel vaak maatwerk nodig. Een traplift is niet goedkoop, maar het scheelt enorm in de kosten als je het vergelijkt met de prijs van een verhuizing bijvoorbeeld. Bovendien is de emotionele last minder, want je kan gewoon thuis blijven wonen.


Voordelen van een traplift:

  • Een traplift biedt veel rust en verlaagt de stress.
  • Veilig boven komen zonder moeilijkheden
  • Je behoudt je vrijheid en zelfstandigheid.
  • Het huis hoef je niet te verbouwen
  • Een verhuizing is niet langer nodig

Geschiedenis Trapliften

eerste-traplift

Trapliften bestaan alweer een tijd. Over het algemeen wordt aangenomen dat de eerste moderne traplift bijna honderd jaar oud is. Die werd tussen 1920 en 1930 uitgevonden in de Verenigde Staten door Crispen. Hij was een ingenieur en zocht een manier om een vriend met polio in zijn huis te vervoeren. Hij bouwde de 1e prototype wat later onder de naam Inclinator op de markt kwam. Het was de eerste officiële traplift.


Kosten traplift

De prijzen van een traplift kan enorm verschillen. Je kan ze vanaf ongeveer tweeduizend euro vinden. De prijs hangt natuurlijk erg af van de soort trap maar ook bijvoorbeeld de installatie. Het is uiteraard ook mogelijk een traplift tweedehands te kopen, en bovendien zijn er ook doe-het-zelf pakketten aan te schaffen. Dat kan enorm in de prijs schelen als u iemand kent die handig is.


Meer informatie

Traplift Centraal is begonnen in juli 2013. Meer informatie komt nog op deze website. Voor meer informatie over trapliften kan je ook een kijkje nemen op dit artikel op Wikipedia.nl

traplift-wikimedia-commons