Trapliften

Een traplift in huis is een fantastische uitkomst als u slecht ter been bent. Maar wat zijn de kosten en waar vindt men betrouwbare traplift leveranciers? Een goede traplift uitzoeken is geen alledaags feest en dat doe je dan ook niet zomaar, daarom vindt u op Trapliftcentraal.nl veel relevante informatie voor als u meer wilt weten over trapliften.


Trapliften vergelijken

Er zijn vrij veel leveranciers van trapliften in Nederland. Zij leveren verschillende modellen trapliften aan. Het is dan ook een goed idee om ze te vergelijken. De meeste trapliften verschillen niet al te veel, het komt eigenlijk vooral neer op de service en betrouwbaarheid. En daarnaast komt het grote verschil natuurlijk ook naar voren op het gebied van de kosten van een traplift.


Traplift offerte

offerte-obesitas-trapliften

Om de kosten van de traplift goed in kaart te brengen is het advies om bij diverse leveranciers een offerte aan te vragen. Dit kan online maar je kan ook vragen om een afspraak. De fabrikant stuurt dan een adviseur of vertegenwoordiger langs voor een kopje koffie. Deze zal de trap opmeten en met een nauwkeurig kostenplaatje komen. Het is dan slim om ook te kijken naar de elektriciteitskosten die de traplift met zich mee zal brengen.


Traplift kosten

Een traplift gaat best veel geld kosten. Het is geen investering die de meeste mensen even snel doen. De goedkoopste trapliften kan je voor drieduizend euro vinden, maar dit betreft vaak de trapliften die speciaal gemaakt zijn voor een rechte trap. Maar in Nederland zijn er vooral trappen met bochten en dan valt de prijs hoger uit. De hoge kosten van een traplift hebben met name te maken met het feit dat de rails vaak op maat gemaakt worden, speciaal voor uw trap.


Traplift huren

traplift-huren-otolift

Uiteraard is het bij veel traplift leveranciers ook mogelijk om een traplift te huren. Dat scheelt natuurlijk in de kosten die je in een keer moet betalen. Je hebt dan elke maand een vast bedrag die je betaalt voor de traplift. Dit is vooral een uitkomst als je niet zeker weet of je lang in het huis blijft wonen waar je de traplift wilt laten bevestigen. Niet alle leveranciers bieden echter een traplift te huur aan, maar er zijn ook weer traplift leveranciers die aanbieden om de traplift terug te kopen. Dat kan ook veel schelen.


Traplift vergoeding

kosten-traplift-aftrekbaar-belasting

In Nederland was het tot 2014 zo dat je de kosten voor de traplift van de inkomstenbelasting af kon trekken. Dat kon alleen als je de traplift nodig had vanwege medische noodzaak, dus op advies van de dokter. Maar niet getreurd, er zijn nog altijd mogelijkheden tot een vergoeding van de traplift. Deze vergoeding valt in het kader van de WMO. Het maakt in dit geval niet uit of u een laag of een hoog inkomen heeft, blijkt uit een uitspraak van de rechtbank.


Speciale trapliften

Trapliften zijn speciaal gemaakt voor mensen die slecht ter been zijn. De eerste traplift werd gemaakt in de Verenigde Staten voor mensen met polio. Er zijn nog mooie foto’s en advertenties van deze eerste trapliften bewaard gebleven. Tegenwoordig zijn de trapliften al veel gangbaarder geworden en je vindt ze in veel huizen. Er zijn daarnaast ook speciale trapliften voor obesitas of speciale plateauliften en platformliften.


Tweedehands Trapliften

U hoeft trouwens niet per se meteen een nieuwe traplift te kopen. Er zijn genoeg mensen die hun gebruikte traplift weer verkopen aan de bekende traplift leveranciers. Deze tweedehands trapliften kunt u kopen met fikse kortingen. Er zijn daarnaast ook speciale leveranciers van tweedehands trapliften, die zich alleen daarmee bezig houden. De kortingen die u bij deze leveranciers kan krijgen lopen op tot maar liefst dertig procent. Dat is dus een heel stuk goedkoper en als u op de kosten wilt besparen dan is dit zeker het overwegen waard.