Traplopen in een Robotpak

Gaat u straks in een robotpak de trap op? Met een speciaal aangemeten robotpak de trap op lopen komt steeds dichterbij. Is het een alternatief voor de traplift?

Een robotpak helpt mensen om te traplopen. Is dit een goed alternatief voor de traplift?

Het is nog wel een ver van ons bed show, maar er is een goed alternatief voor trapliften in de maak. Met een speciaal robotpak de trap op lopen komt steeds dichterbij. Verschillende fabrikanten, vooral uit AziĆ«, zijn bezig om pakken te maken die ons kunnen helpen om de trap op te lopen. De eerste prototypes zijn nog wat zwaar en zijn niet zo makkelijk in gebruik, maar op foto’s zien kunnen we ook al lichte pakken zien.

Robotpakken ofwel wearables (draagbare technologie) is sterk in opkomst. Zo is recentelijk in Zuid Korea een speciaal robotpak gemaakt die bedoeld is voor fabrieksmedewerkers, zodat ze met gemak hele zware voorwerpen kunnen tillen. Maar dezelfde makers hebben ook een pak gemaakt dat mensen kan helpen om te lopen en bijvoorbeeld om de trap op en af te lopen. Hieronder ziet u een afbeelding van hoe dit kan werken.

traplopen-met-een-robot-pak

Het pak is een stuk minder zwaar, maar het moet ook erg makkelijk zijn om het pak aan te trekken. Zo ziet het er nu nog niet uit. Het lijkt dan ook nog geen volwaardig alternatief te zijn voor de traplift. Het pak zal goed ontwikkeld moeten worden wil deze technologie goed helpen. In elk geval is het pak nog niet op de markt. Het is dus nog een kwestie van afwachten, maar het lijkt er wel op dat het een goede kant opgaat.

robot-helpt-mensen-traplopen-alternatief-traplift

Meer weten?