Tweedehands Trapliften

Een tweedehands traplift is een goed idee om op de traplift kosten te besparen. Vaak kunt u gewoon goede gebruikte trapliften kopen, ook de nieuwste modellen trapliften. U heeft hierbij drie keuzes bij het aanschaffen van een gebruikte traplift. Zo kunt u ten eerste terecht bij een van de bekende leveranciers van nieuwe trapliften. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een leverancier van tweedehands trapliften. Als derde optie kunt u zelf ook gebruikte trapliften zoeken op marktplaats en deze zelf installeren of via een onafhankelijke installateur.

Gebruikte traplift kopen

 • Bekende leveranciers zullen niet direct adverteren met goedkopere tweedehands trapliften of gebruikte trapliften, u moet hier meestal speciaal om vragen. De rails moet u trouwens wel vaak nieuw kopen.
 • Erkende leveranciers van tweedehands trapliften herkent u aan professionaliteit, kwaliteit en de garantie die zij bij het product leveren.
 • Gaat u zelf op zoek, bijvoorbeeld naar tweedehands trapliften via Marktplaats of via lokale kranten, dan kunt u onnodig risico lopen. Weet u zeker dat u zelfstandig een gebruikte traplift wilt kopen? Zo ja, dan hebben wij voor u enkele installateurs gevonden die u kunnen helpen met het installeren van de traplift en het plaatsen van de rails.

Trapliften Prijzen Tweedehands

De prijzen van de tweedehands trapliften liggen gemiddeld zo’n 30 tot 50% lager dan nieuwe trapliften. Vaak moeten de rails van de trapliften wel nieuw gekocht worden en kunt u de stoel tweedehands kopen. Bij de meeste traplift aanbieders kunt u om een tweedehands traplift vragen, maar er zijn ook speciale aanbieders die alleen maar 2e hands trapliften aanbieden. De prijzen variëren wel, dit hangt ook af van de stoel zelf en hoe oud of juist modern die nog is. Hieronder een overzicht van aanbieders met links naar meer informatie.

  AanbiederPrijs tweedehands traplift rechte trapPrijs tweedehands traplift met 1 bocht
  Smienk€ 1.690 euro€ 2.190 euro
  123Trapliften€ 1.850 euro€ 3.250 euro
  RecentLift€ 2.450 euro€ 5.500 euro
  TipTopOp aanvraagOp aanvraag

Smienk Trapliften en andere Leveranciers

Voor een tweedehands traplift kunt u terecht bij leveranciers die exclusief tweedehands trapliften aanbieden. Een voorbeeld van een leverancier van alleen tweedehands trapliften is Smienk Trapliften. Zij beloven dat ze trapliften kunnen leveren binnen 48 uur. De prijzen van Smienk tweedehands trapliften beginnen met 1.000 euro. Dat is natuurlijk een heel stuk goedkoper dan de gangbare prijzen van een traplift.

Een andere speciale leverancier van tweedehands trapliften is RecentLift, ook wel tweedehands-traplift.nl genoemd. Hun voordeel loopt op tot 20% volgens hun website. Zij bieden garantie van 1 jaar die u kunt uitbreiden tot 5 jaar (altijd doen!). U begint met het aanvragen van een offerte via hun website, of u belt ze. U kunt uiteraard uw gebruikte traplift ook weer terugverkopen na gebruik, bijvoorbeeld als u gaat verhuizen.

Een relatief nieuwe leverancier van tweedehands trapliften is TipTop Trapliften. Daar werken net als bij de andere tweedehands aanbieders ook goede experts met jarenlange ervaring met trapliften. Zij bieden de laagste prijsgarantie, maar om dat zeker te weten, dan is het altijd handig om bij meerdere leveranciers een offerte aan te vragen.


Trapliften Marktplaats

U kunt daarnaast ook zelfstandig op zoek gaan naar een tweedehands traplift. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar tweedehands trapliften die te koop zijn via Marktplaats.nl. Kijk naar dit voorbeeld van een relevante zoekopdracht op Marktplaats en de traplift prijzen. De eerste aanbieders op die lijst zijn bestaande fabrikanten. Maar als u verder naar beneden gaat op de pagina dan vindt u de particuliere aanbieders.

Heeft u een tweedehands traplift gevonden via marktplaats, dan moet u nog wel zelf een installateur in dienst nemen. Deze kan voor u de tweedehands traplift te installeren. Een voorbeeld van zo’n installateur is Dukongo. U kunt bij hen een offerte aanvragen voor het monteren van een tweedehands traplift.

Of het zelf installeren ook een verstandige keuze is, hangt af van uw situatie. Een traplift is geen gemakkelijke installatie. Daar is goede kennis voor nodig en veel ervaring. Bovendien heeft u in dit geval geen garantie.

Traplift prijzen marktplaats

Er zijn dan ook zeker risico’s verbonden aan de aanschaf van een tweedehands traplift, vooral als u ervoor kiest om bijvoorbeeld via Marktplaats een traplift te kopen. Zo is er het risico van een gebrek aan garantie en dat het materiaal niet deugt. Daarnaast kan het ook zijn dat de accu van de stoel niet vol is en dat de stoel niet goed afgestemd is op uw lichaam. Het is belangrijk goed bewust te zijn van deze risico’s en goed hierop te letten.

Net als bij elk tweedehands product kunt u niet te veel eisen stellen aan de uitvoering, omdat het al moeilijk genoeg is om een tweedehands lift te vinden met een constructie die in de woonsituatie past. Houd er bovendien rekening mee dat tweedehands trapliften doorgaans van een ouder type zijn en daardoor niet over de nieuwste kenmerken beschikken, die vaak extra comfort en veiligheid bieden.

Het is dan ook raadzaam om bij een goed bekend staande traplift leverancier aan te kloppen, zoals Smienk Trapliften. Zo stelt de leverancier in een reactie dat ze de trapliften volledig nakijken. “Hierbij worden onder andere de accu’s vervangen, de traplift aangepast aan de wensen van de klant (bijvoorbeeld stofferen) en de traplift wordt opnieuw ingeregeld voor de nieuwe situatie.”


Vraag om een Tweedehands Traplift

Voor een tweedehands traplift kunt u vaak ook terecht bij een van de bekende traplift leveranciers. U zult er echter naar moeten vragen. De leveranciers zullen er namelijk niet mee adverteren, maar als u het direct vraagt aan een adviseur, dan is er meestal wel een deal te sluiten. Zo hebben de meeste traplift leveranciers ook voor u tweedehands trapliftstoelen beschikbaar. Dit geldt vaak niet voor de rails, want die worden op maat gemaakt in de fabriek. Maar een trapliftstoel kunt u wel vaak goedkoper krijgen als u daarnaar vraagt.

Neem bijvoorbeeld ThyssenKrupp, een bekende marktleider in Nederland en in heel Europa eigenlijk. Zij zijn niet bepaald de goedkoopste traplift-leverancier in Nederland. U betaalt bij ThyssenKrupp voor kwaliteit en uitstekende service. Zit u echter krap bij kas dan is het altijd mogelijk om te praten over oplossingen. Zo zegt een klant over zijn ervaring met ThyssenKrupp:

Ik ben zeer tevreden. Als enige van de leverancier de mogelijkheid de lift aan de binnenzijde van de trap te plaatsen. Door de extra korting en tweedehands stoel, een leuke prijsstelling, niet veel duurder dan de overige aanbieders. Tevens snelle levering en montage in een halve dag.


Tweedehands trapliften prijzen

Het is nuttig om de prijzen van nieuwe trapliften te vergelijken met de prijzen van de tweedehands trapliften. Wees kritisch over de prijs van nieuwe trapliften, maar ook over de kwaliteit van tweedehands trapliften. Laat u zich niet overtuigen met mooie woorden! U wilt namelijk niet dat goedkoop ook duurkoop blijkt. Stel de tweedehands traplift leverancier vragen zoals: is de stoel wel genoeg veilig, en gaat de stoel niet te snel naar boven? Zo stelt Thyssenkrupp over hun ervaringen met klanten die voor een tweedehands traplift kozen:

Daarbij worden wij vaak geconfronteerd met gevaarlijke situaties omdat een bestaande lift in een nieuwe situatie de verkeerde snelheid heeft of niet goed wordt geplaatst. Het resultaat is vaak hoge kosten die de besparing, die onze klanten voor ogen hebben door het aanschaffen van een tweedehands traplift, in een keer teniet doet. Lees meer.


Trapliften vergelijken

Het is niet makkelijk een goede keuze te maken bij de aanschaf van een traplift. De prijs is niet laag en er zijn veel mogelijkheden. U kunt een nieuwe traplift kopen, maar u kunt ook een traplift huren. Daarnaast kunt u dus ook een tweedehands traplift kopen.

U kunt daarvoor terecht bij gevestigde leveranciers, maar ook is het in een aantal plaatsen mogelijk dat om een traplift aanvragen via de gemeente. Het maken een keuze met zo veel opties is niet eenvoudig. Het is dan ook raadzaam om bij meerdere leveranciers een offerte aan te vragen, maar ook om bij de gemeente om advies te vragen.