Zwembad liften

Slecht ter been maar toch lekker zwemmen? Met een zwembadlift kunt u toch redelijk eenvoudig het zwembad in. Er zijn diverse zwembadliften beschikbaar. Deze zijn speciaal gemaakt om mensen met een rolstoel in een zwembad te tillen. Met de hulp van een begeleider kan de rolstoelgebruiker toch het zwembad in.

Er zijn meerdere zwembadliften op de markt beschikbaar. Vooral de rijdbare zwembadliften zijn populair. Deze mobiele zwembadlift zit niet vast aan een punt bij het zwembad. U kunt de lift dan ook gewoon langs het zwembad rondrijden. De vaste zwembadlift is ook een goede oplossing en kan bovendien meer gewicht dragen. Tot slot zijn er ook zwembadliften die vast zitten aan het plafond.

Bij de meeste zwembadliften kunt u niet zonder hulp van een begeleider gebruik maken van de zwembadlift. Er is dan altijd iemand anders nodig om de lift te besturen. Dat is wel zo veilig. Er zijn zwembaden die deze faciliteiten in huis hebben. U kunt ernaar vragen door even te bellen naar een van de zwembaden bij u in de buurt.

Er zijn ook zwembadliften waarbij u zelfstandig het zwembad in kunt. Dit is een speciale plafondlift waarbij het mogelijk is dat u zelf de bediening doet. Zie ook meer informatie.


Zwembadlift kopen

Heeft u zelf een zwembad dan kunt u er ook aan denken om een zwembadlift aan te schaffen. U kunt hiervoor terecht bij Handimove en Tiltechniek.nl. Maar er zijn ook andere aanbieders die deze producten aanbieden.

Let bij de aanschaf van een zwembadlift onder andere op het volgende:

  • Erg handig is als u de zwembadlift weer makkelijk kunt opbergen. De meest moderne liftsystemen zijn compact en nemen daarom weinig ruimte in beslag wanneer u hem niet gebruikt.
  • Het is belangrijk om goed te kijken naar de stoeltjes of tilbanden. Deze kunnen gemaakt zijn van hard plastic, van een band of in de vorm van een doek. De stoeltjes of beugels in de vorm van een band zijn over het algemeen wat makkelijker, maar het een en ander hangt uiteraard ook af van wat het best bij u past.